Hlavní navigace

Google Mozille nakonec zaplatí třikrát více

23. 12. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Obnovená smlouva mezi Google a Mozillou bude pro příští rok pro Google skoro třikrát dražší. Zatímco v tomto roce byl Google zodpovědný za 84% příjmů z 123 milionů dolarů, pro rok příští by už mělo jít o 300 milionů dolarů. Uvádí to AllThingsD. O přednastavené vyhledávání ve Firefoxu měl podle AllThingsD zájem jak Microsoft, tak Yahoo. Smlouva je podepsána na tři roky, Mozille tak přinese skoro miliardu dolarů.

Obnovená smlouva mezi Google a Mozillou bude pro příští rok pro Google skoro třikrát dražší. Zatímco v tomto roce byl Google zodpovědný za 84% příjmů z 123 milionů dolarů, pro rok příští by už mělo jít o 300 milionů dolarů. Uvádí to AllThingsD.

O přednastavené vyhledávání ve Firefoxu měl podle AllThingsD zájem jak Microsoft, tak Yahoo. Smlouva je podepsána na tři roky, Mozille tak přinese skoro miliardu dolarů.

Zdroj: Google Will Pay Mozilla Almost $300M Per Year in Search Deal, Besting Microsoft and Yahoo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).