Hlavní navigace

Google napadl Windows Desktop Search ve Windows Vista

11. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google si opět stěžuje na Microsoft. Tentokrát je mu trnem v oku integrace Windows Desktop Search do nových Windows Vista. Tento nástroj sloužící k vyhledávání a prohledávání souborů je jednou z kladně hodnocených novinek nového operačního systému Microsoftu. Google se však domnívá, že Microsoft zneužil své dominantní postavení na trhu a poškozuje konkurenční produkt Google Desktop. Ten vedle prohledávání obsahuje i postranní panel na plochu, který je však rovněž součástí Windows Vista.

Google si opět stěžuje na Microsoft. Tentokrát je mu trnem v oku integrace Windows Desktop Search do nových Windows Vista. Tento nástroj sloužící k vyhledávání a prohledávání souborů je jednou z kladně hodnocených novinek nového operačního systému Microsoftu.

Google se však domnívá, že Microsoft zneužil své dominantní postavení na trhu a poškozuje konkurenční produkt Google Desktop. Ten vedle prohledávání obsahuje i postranní panel na plochu, který je však rovněž součástí Windows Vista.

Microsoft ještě stížnost resp. žalobu prý neměl možnost prostudovat, ale je údajně nakloněn dohodě. Thomas Barnett, náměstek amerického generálního prokurátora, údajně stížnost odmítl. Z řad státních prokurátorů ovšem zaznívá, že stížnost Googlu může být opodstatněná a úřady by se jí měly zabývat. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).