Hlavní navigace

Google přebírá tvůrce Emu, chatovací aplikace s asistenčními funkcemi

9. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google obratem Emu ruší, ale díky získaným technologiím a pracovníkům může například více sblížit vlastní komunikační službu Hangouts s asistenční službou Google Now.

Google za nezveřejněnou sumu kupuje softwarovou společnost Tinker Square, která stojí za mobilní aplikací Emu. Jde o instant-messengera pro mobily a tablety. Loni byla uvedena verze pro Android, letos na jaře pak verze pro iOS. Aplikace stojí za pozornost hlavně díky asistenčním funkcím reagujícím na obsah textové konverzace.

Např. když uživatel obdrží zprávu, jestli má ve středu večer čas, aplikace zprávu zanalyzuje a zobrazí plány zanesené v kalendáři pro středeční večer. Při dotazu, kde se uživatel zrovna nachází, aplikace dovede zjistit a sdílet přesnou polohu. Emu zvládá rovněž dohledávat různé informace k tématu konverzace z online zdrojů.

MMF24

K datu 25. srpna 2014 bude služba odstavena z provozu a aplikace stažena z oběhu. Google se zjevně vydal na nákup technologií a „mozků“ pro rozvoj svých vlastních produktů. V budoucnu tak lze očekávat třeba bližší spolupráci asistenční služby Google Now a komunikační služby Hangouts.

Společnost Tinker Square v roce 2012 založil a dosud vedl Gummi Hafsteinsson, který v minulosti pracoval například pro Apple, kde se podílel na vývoji hlasové asistentky Siri. Spoluzakladatel firmy Dave Feldman sbíral zkušenosti v americkém portálu Yahoo, kde se věnoval komunikační službě Yahoo Messenger.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).