Hlavní navigace

Google přepracoval Chromecast, přináší přehled aplikací pro streamovací zařízení

1. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Přestože Chromecast se v České republice oficiálně neprodává, některé tuzemské aplikace ho podporují. Jde například o HBO GO, Stream.cz nebo Eurosport Player.

Ve stejnou dobu, kdy americká společnost Google představila druhou generaci svého populárního zařízení Chromecast a čerstvou novinku Chromecast Audio, přišla firma i s kompletním přepracováním prostředí pro tuto platformu. Změna je patrná ještě před samotným spuštěním aplikace, protože došlo i ke změně úvodní ikony, která má nově obdélníkový tvar, modrou barvu a obsahuje symbol streamingu (ten je shodný s ikonou RSS kanálu). Neoficiální aplikace Cast Store se změny netýkají.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: HBO GO první českou videoslužbou s podporou Chromecastu od Googlu

Na novinky u Chromecastu už je uživatel upozorněn v Google Play, tedy on-line obchodě pro operační systém Android. Uživatelé si mohou nově přizpůsobit kulisu/obrazovku zařízení na televizoru/monitoru prostřednictvím fotek ze sociálních sítí Facebook a Flickr. Další novou funkcí oficiální aplikace je přehled programů, které Chromecast podporují. Zájemci z České republiky mohou šikovné streamingové zařízení používat pro Google Play Movies and TV, Google+, YouTube, Google Play Music, Spotify nebo třeba HBO GO či Eurosport Player.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).