Hlavní navigace

Google rozšiřuje svůj operátorský Project Fi i na tablety

16. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na jaře spustil vyhledávač ve Spojených státech vlastního mobilního operátora, aby dokázal, že je možné nabídnout levná data.

Automatické přepínání mezi wi-fi a LTE, platby za skutečně použitá data, volání a SMS i přes Hangouts v počítači či tabletu. Virtuální operátor Project Fi už funguje víc než půl roku a přichází první novinky. 

Svým zákazníkům nově umožní přidat ke svému účtu další zařízení. K dosavadnímu mobilu Nexus 6 budou moci neobvyklý tarif využívat i majitelé tabletů Nexus,  iPad Air nebo Samsung Galaxy Tab S. Firma to oznámila na svém blogu

Pro projekt virtuálního operátora využívá Google sítě amerického T-Mobilu, Sprintu a lokálních Wi-Fi sítí. Zákazníci za nové zařízení nic navíc neplatí, musí si jen pořídit SIM kartu. Zákazníci konkurenčního AT&T za tablet navíc platí deset dolarů. 

Rozšířením služby i na tablety, a především na tablety od Applu, Google pokračuje v pošťuchování, které mezi oběma firmami probíhá. Zároveň si tím rozšiřuje množství uživatelů, které může nalákat na své služby.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).