Hlavní navigace

Google si ve své bilanční zprávě stěžuje na AOL

14. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google ve své čtvrtletní bilanční zprávě vyjádřil silné znepokojení nad hospodářskými výsledky AOL. Ta se podle jeho slov chová velmi nehospodárně a plýtvá hotovostí. Google tak má pocit, že jeho 5procentní podíl ve společnosti soustavně ztrácí na hodnotě. Google v roce 2005 investoval do tohoto podílu neuvěřitelnou miliardu dolarů, aby tak získal silného reklamního partnera, celou společnost tímto krokem štědře ohodnotil na 20 miliard. Lví podíl na přemrštěné ceně akcií tehdy mělo soupeření o…

Google ve své čtvrtletní bilanční zprávě vyjádřil silné znepokojení nad hospodářskými výsledky AOL. Ta se podle jeho slov chová velmi nehospodárně a plýtvá hotovostí. Google tak má pocit, že jeho 5procentní podíl ve společnosti soustavně ztrácí na hodnotě. Google v roce 2005 investoval do tohoto podílu neuvěřitelnou miliardu dolarů, aby tak získal silného reklamního partnera, celou společnost tímto krokem štědře ohodnotil na 20 miliard. Lví podíl na přemrštěné ceně akcií tehdy mělo soupeření o vliv ve společnosti s Microsoftem.
Od této události klesla hodnota AOL na polovinu, tedy na 10 miliard dolarů a podíl Googlu tak zákonitě výrazně ztratil na hodnotě. Právě Microsoft, který se tehdy nevýhodnému obchodu elegantně vyhnul, nyní v případě zájmu o akvizici připadá jako nejpravděpodobnější možný zachránce upadajícího portálu. (The Inquirer, Cnet News, Venturebeat)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).