Hlavní navigace

Google Sites v češtině jako Weby Google

23. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google provedl očekávanou lokalizaci služby Google Sites do dalších jazyků včetně češtiny a slovenštiny. Celkem tak je tato služba dostupná v 38 jazycích a v češtině její název zní Weby Google. Dále je dostupná na adrese http://sites.google.com – přepnutí do češtiny proběhne automaticky. Česká adresa (např. nabízející se weby.google.cz) zatím není aktivní, což při chaosu, který v tomto ohledu u Googlu panuje, není překvapující.

Google provedl očekávanou lokalizaci služby Google Sites do dalších jazyků včetně češtiny a slovenštiny. Celkem tak je tato služba dostupná v 38 jazycích a v češtině její název zní Weby Google. Dále je dostupná na adrese http://sites.go­ogle.com – přepnutí do češtiny proběhne automaticky. Česká adresa (např. nabízející se weby.google.cz) zatím není aktivní, což při chaosu, který v tomto ohledu u Googlu panuje, není překvapující.

Google Sites je kombinací publikačního systému s webovým hostingem. Umožňuje vytvářet i rozsáhlejší webové stránky, o jejichž hostování a technickou správu se Google postará. Od uživatele nevyžaduje sebemenší znalost (X)HTML či CSS. Stránky mohou sídlit buď na erární adrese nebo je lze provozovat na vlastní doméně (v tomto případě není nutné ani používání Google Apps). V portfóliu Googlu tato stále relativně nová služba nahradila Google Page Creator. Kritici poukazují na omezení možnosti vložení vlastního HTML kódu či skladování souborů. Plusem naopak je možnost kooperace více uživatelů na správě stránek. (Google Sites Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).