Hlavní navigace

Google Translate poskytuje alternativní překlady

5. 1. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Strojový překladač Google Translate byl před časem vylepšen o funkci uživatelské korekce výsledného překladu. Uživatelé si nyní mohou kliknout na libovolné slovo ve výsledku překladu a z kontextového menu si zvolit alternativní termíny tak, aby text dával větší smysl. Další novinkou je integrace upozorňování na možné překlepy při zadávání zdrojového textu k překladu. Stejnou technologii používá Google u svého vyhledávače už hezky dlouhou dobu.

Strojový překladač Google Translate byl před časem vylepšen o funkci uživatelské korekce výsledného překladu. Uživatelé si nyní mohou kliknout na libovolné slovo ve výsledku překladu a z kontextového menu si zvolit alternativní termíny tak, aby text dával větší smysl. Další novinkou je integrace upozorňování na možné překlepy při zadávání zdrojového textu k překladu. Stejnou technologii používá Google u svého vyhledávače už hezky dlouhou dobu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).