Hlavní navigace

Google ukončil podporu YouTube na starších televizorech

27. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Ukončení podpory populárního videoserveru se dotkne i majitelů dalších zařízení, mimo jiné i Apple TV. Podpora se nově vztahuje pouze na její třetí generaci.

Americká společnost Google ukončila k 20. dubnu podporu svého videoserveru YouTube na starších modelech televizorů. Google o tom informoval mimo jiné v rámci své technické podpory. „Aktualizace aplikace, která proběhla 20. dubna 2015 bude mít za následek, že YouTube nebude k dispozici na některých televizorech z roku 2012 a starších,“ napsala americká firma. Na základě této zprávy následně Google dodal, že se chce zaměřit na zlepšení kvality YouTube na televizorech z roku 2013 a mladších. K dispozici bude i na novějších Blu-ray přehrávačích a pochopitelně i herních konzolích a dalších zařízeních.

ČTĚTE TAKÉ: Google potvrdil, že nabídne za úplatek možnost odebrat z YouTube reklamu

BRAND24

Jednou z možností, jak YouTube do svého televizoru dostat, je internetový prohlížeč. Máte-li ve svém smart televizoru nebo herní konzoli prohlížeč, který podporuje formát Flash nebo HTML5, budete moci i nadále používat YouTube na adrese www.youtube.com, doplnil Google v nápovědě pro tento videoserver. Zpozornět by měli i uživatelé Apple TV, kterou lze taktéž sehnat na českém a slovenském trhu. Aktualizace bude dostupná pouze pro třetí generaci tohoto zařízení, a to jednoduše ve dvou krocích. Uživatel nejprve zadá cestu Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru a následně Stáhnout a nainstalovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).