Hlavní navigace

Google začal nabízet desktopové Chrome aplikace

6. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aplikace bude možné používat i offline. Zatím fungují jen na zařízeních s Chrome OS a Windows. Pracuje se ale na podpoře Linuxu a Mac OS X.

Při příležitosti pátého výročí uvedení první verze webového prohlížeče Chrome, představil Google nabídku nových Chrome aplikací. Dosud aplikace stažené přes Chrome Web Store fungovaly v prostředí prohlížeče. Nové aplikace i nadále vyžívají  Chrome engine a jsou psané pomocí webových technologií, mají ale samostatné okno bez tlačítek prohlížeče. Aktuálně jich je k dispozici necelá třicítka.

Zatím je mohou používat pouze majitelé počítačů s operačními systémy Windows a Chrome OS. Google prý ale již brzy rozšíří podporu i na platformu Linux a Mac OS X. Pro uživatele Windows je k dispozici Chrome App Launcher, nástroj, který slouží ke spouštění stažených aplikací. Do systému se nainstaluje automaticky s první desktopovou aplikací. Od verze Windows 7 se Chrome App Launcher zobrazí též na systémové liště.

UX DAy - tip 2

Aplikace mohou fungovat i offline. Podporují ukládání dat na pevné disky v počítači, ale i ve virtuálních datových úložištích. Mají také přístup k zařízením připojeným k počítači přes USB či Bluetooth. Jejich aktualizace probíhá automaticky.

Zdroj: Google Chrome Blog

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).