Hlavní navigace

Google zaplatil za vylepšení Wine kvůli Photoshopu

19. 2. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Google přímo či nepřímo podporuje řadu projektů a aktivit, které zdánlivě často příliš nesouvisí s jeho vlastními aktivitami. Například teď přiznal, že zaplatil společnosti Codeweavers za vylepšení Wine, aby jeho prostřednictvím spolehlivě běžel grafický editor Adobe Photoshop pod Linuxem, pro který neexistuje oficiální verze. Photoshop je jedna z aplikací, po které uživatelé linuxového desktopu neustále volají a my jsme rádi, že teď velmi dobře běží. Bylo zavedeno asi 200 patchů, řekl Dan…

Google přímo či nepřímo podporuje řadu projektů a aktivit, které zdánlivě často příliš nesouvisí s jeho vlastními aktivitami. Například teď přiznal, že zaplatil společnosti Codeweavers za vylepšení Wine, aby jeho prostřednictvím spolehlivě běžel grafický editor Adobe Photoshop pod Linuxem, pro který neexistuje oficiální verze. Photoshop je jedna z aplikací, po které uživatelé linuxového desktopu neustále volají a my jsme rádi, že teď velmi dobře běží. Bylo zavedeno asi 200 patchů, řekl Dan Kegel z Googlu. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).