Hlavní navigace

Google zavírá službu Page Creator, upřednostňuje Sites

5. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google Page Creator již nepřijímá nové uživatele. Projekt Google vypustil na Internet začátkem roku 2006. Jedná se o specifickou kombinaci freehostingu a webového editoru pro přípravu jednoduchých stránek a hostování až 100 MB souborů. Google Page Creator běží v rámci Google Labs, což je takové technologické pískoviště, kde si vývojáři Googlu zkoušejí různé nové možnosti, které nabízejí k otestování uživatelům, ovšem bez jakýchkoliv záruk. I tak se ale Google Page Creator objevil v balíčku…

Google Page Creator již nepřijímá nové uživatele. Projekt Google vypustil na Internet začátkem roku 2006. Jedná se o specifickou kombinaci freehostingu a webového editoru pro přípravu jednoduchých stránek a hostování až 100 MB souborů. Google Page Creator běží v rámci Google Labs, což je takové technologické pískoviště, kde si vývojáři Googlu zkoušejí různé nové možnosti, které nabízejí k otestování uživatelům, ovšem bez jakýchkoliv záruk. I tak se ale Google Page Creator objevil v balíčku Google Apps. Nedočkal se však nikdy české lokalizace a zřejmě již ani nedočká.

BRAND24

Ze strany Googlu jde o jistou konsolidaci a nyní uživatele odkazuje na svou novou službu Google Sites, která je již také v Google Apps a na jejíž rozvoj se chce nyní Google soustředit. Současní uživatelé však Google Page Creator mohou používat i nadále, ale také zřejmě ne věčně. V tuto chvíli Google nemá nástroj na přesun stránek ze služby Google Page Creator do Google Sites.

Čas od času je Googlu vyčítáno, že své síly na publikačních službách zbytečně tříští a že i přesto, že jednotlivé služby nespolupracují zrovna ideálně, uvádí pořád nové a nové. Uvidíme, jestli nynější posun bude v tomto ohledu něco znamenat. (Google Blogoscoped)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).