Hlavní navigace

Google zrušil + ve vyhledávání, může za to (nejspíš) Google+

26. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google odstranil „+“ operátor ve vyhledávání – místo tohoto operátoru je nutné nyní příslušné slovo uzavřít do uvozovek. Tím naznačíte, že chcete přesně onu danou věc, povinně ve výsledcích. Tedy právě to, k čemu byl „+“ využívat. Proč Google operátor, fungující řadu let, odstranil není známo – spekuluje se hlavně o vlivu Google+  (kde + je použito pro vkládání jmen přátel, podobně jako @ u Facebooku). A už v době kdy Google uvedl +1 (konkurenci pro Like) bylo velmi rychle zjištěno, že „+1“…

Google odstranil „+“ operátor ve vyhledávání – místo tohoto operátoru je nutné nyní příslušné slovo uzavřít do uvozovek. Tím naznačíte, že chcete přesně onu danou věc, povinně ve výsledcích. Tedy právě to, k čemu byl „+“ využívat.

BRAND24

Proč Google operátor, fungující řadu let, odstranil není známo – spekuluje se hlavně o vlivu Google+  (kde + je použito pro vkládání jmen přátel, podobně jako @ u Facebooku). A už v době kdy Google uvedl +1 (konkurenci pro Like) bylo velmi rychle zjištěno, že „+1“ hledat nemůžete – odstranění „+“ coby operátoru ale tento problém stále neřeší (při hledání +1 je uživatel upozorněn, že je hledáno „1“ a „+ ooperator has been replaced). Ani použití "+1“ neumožňuje hledat specificky pro stránky, které řeší „+1“

We’re streamlining the ways you can tell Google to search for the exact keywords you type, whether it’s an exact phrase or a single word, by focusing on the functionality of the quotation marks operator. So, if in the past you would have searched for [magazine +latina], you should now search for [magazine „latina“] to get the same results (Gooogle pro Searchenginelan­d.com)

Uvozovky, do kterých nyní musíte uzavřít konkrétní slovo fungují stále stejně i v případě použití pro více slov – nutí k vyhledání přesné shody víceslovné kombinace. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).