Hlavní navigace

Google zvažuje otevření kamenných prodejen v USA

19. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Úspěch kamenných prodejen firmy Apple láká její konkurenty. Microsoft síť už začal budovat a intenzivně ji rozšiřuje. V Google se o vlastních prodejnách čile diskutuje.

Deník The Wall Street Journal (WSJ) přinesl informaci, že Google připravuje plán na otevření sítě kamenných obchodů ve Spojených státech. Zatím jde však spíše o spekulace, byť redaktoři WSJ se odvolávají na lidi, obeznámené s touto problematikou.

Není jisté, jaké konkrétní výrobky by se v prodejnách nabízely. Od minulého roku, kdy Google dokončil akvizici výrobce mobilních telefonů Motorola Mobility, prý ve firmě probíhají diskuse, zdali by se Motorola měla stát divizí, prostřednictvím jejíž sítě prodejen bude Google nabízet i ostatní svoje hardwarové produkty. 

Stejně tak nepadlo rozhodnutí, má-li Google v případě otevření vlastních kamenných prodejen prodávat či propagovat telefony z produkce Motorola Mobility. Jde o to, aby takové jednání nevnímali ostatní výrobci smartphonů s operačním systémem Android jako protežování. 

Úspěšné příklady táhnou

Konkurenční Microsoft se už do budování sítě kamenných prodejen, po vzoru společnosti Apple, pustil. V současné době jich provozuje na území Spojených států a Kanady zhruba třicítku a dalších 11 plánuje otevřít v nejbližší době.

Apple má přitom po celém světě okolo čtyř set prodejen, ve kterých prodá ročně zboží za přibližně 10 miliard dolarů.

BRAND24

Už před rokem přitom Google oznámil, že uvažuje o otevření kamenné prodejny ve své evropské centrále v irském Dublinu. Podobný obchod provozuje Google i ve své centrále v Kalifornii, nicméně není určený pro veřejnost. 

Zdroj: The Wall Street Journal

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).