Hlavní navigace

Google zvyšuje odměny za objevení chyb. Na patnáct tisíc dolarů

1. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vyhledávač chce ještě víc motivovat komunitu, aby mu pomohla odstraňovat bugy, které vývojáři přehlédli v Google Chrome.

Za poslední tři roky už firma vyplatila bezpečnostním expertům přes dva miliony dolarů. A evidentně se to vyplácí. Teď totiž zvýšila maximální bonus za objevení bezpečnostní díry z pěti na patnáct tisíc

Google si od toho podle serveru TNW slibuje zvýšené úsilí v reagování na aktuální vývoj na scéně bezpečnostních hrozeb. A navíc zveřejní jména těch nejúspěšnějších ve své Hale slávy

Dosud „soukromá očka“ objevila v Google Chrome přes sedm set bezpečnostních problémů. Ale počet bezpečnostních rizik přibývá mnohem rychleji. V rámci celého Vulnerability Reward Programs (VRP) se jich zatím nasčítalo kolem dvou tisíc. 

cif 24 - early cena - média

Podobné programy už rozjel i Facebook, který v něm vyplatil přes milion dolarů. Nejmladšímu oceněnému bylo 13 let a nejvyšší jednorázově vyplacená částka byla 20 tisíc dolarů. Twitter od jara vyplácí v rámci svého programu HackerOne za každý objevený nedostatek nejméně 140 dolarů, maximální hranice stanovena není.

Průkopníkem je Mozilla, která si svou dobrovolnickou komunitu založila už před deseti lety. Odměnu za hledání bezpečnostních chyb v připravovaných Windows ale vyhlásil i Microsoft, který dosud podobné programy odmítal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).