Hlavní navigace

GZ Digital Media bude v Česku lisovat Blu-ray nosiče

2. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V České republice se budou lisovat Blu-ray disky. Konkrétně tedy v Loděnicích u Berouna. Do nákupu potřebných technologií investuje česká společnost GZ Digital Media přes čtvrt miliardy korun. Jak prozradil Zdeněk Pelc, generální ředitel společnosti GZ Digital Media, v první fázi firma počítá s nákupem modernějších a úspornějších strojů pro výrobu DVD médií a pro polygrafickou výrobu. Technologie pro Blu-ray bude následovat ihned poté. Výroba pak prý odstartuje nejpozději v lednu 2012 a mělo by…

V České republice se budou lisovat Blu-ray disky. Konkrétně tedy v Loděnicích u Berouna. Do nákupu potřebných technologií investuje česká společnost GZ Digital Media přes čtvrt miliardy korun. Jak prozradil Zdeněk Pelc, generální ředitel společnosti GZ Digital Media, v první fázi firma počítá s nákupem modernějších a úspornějších strojů pro výrobu DVD médií a pro polygrafickou výrobu. Technologie pro Blu-ray bude následovat ihned poté. Výroba pak prý odstartuje nejpozději v lednu 2012 a mělo by jít o první závod svého typu v regionu střední Evropy.

Největší část investice GZ Digital Media míří do pořízení moderních strojů a zařízení; všechny se navíc vejdou do stávajících výrobních prostor, takže společnost nemusí zastavovat žádné další území na zelené louce, vysvětluje Alexandra Rudyšarová, pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest. Právě díky tomu prý obdržela společnost GZ Digital Media státní podporu ve formě částečné slevy na dani z příjmu právnických osob. Blu-ray disky jsou velkokapacitními nástupci DVD nosičů. Zatím se začínají prosazovat hlavně ve filmovém průmyslu, kde roste hlad spotřebitelů po vyšší obrazové kvalitě. V segmentu počítačů je brzdou hlavně cena mechanik. (Podnikatel.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).