Hlavní navigace

Ha‑vel na své páteřní síti přechází na 240 Gbps

16. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ha‑vel v těchto dnech testuje upgrade maximální kapacity DWDM sítě z nynějších 160 Gbps na 240 Gbps. Jde o plnohodnotné nasazení nové technologie v rámci většiny páteřní sítě DWDM. Celá síť je připravena na bezvýpadkový přechod na technologii 100GE DWDM, jakmile ta bude komerčně využitelná; tím se maximální kapacita sítě rozšíří na 2,4 Tbps. Nynější špičky celkového vytížení peeringovéhu uzlu NIX.CZ jsou přitom méně než 10 % této hodnoty.

Ha‑vel v těchto dnech testuje upgrade maximální kapacity DWDM sítě z nynějších 160 Gbps na 240 Gbps. Jde o plnohodnotné nasazení nové technologie v rámci většiny páteřní sítě DWDM.

Celá síť je připravena na bezvýpadkový přechod na technologii 100GE DWDM, jakmile ta bude komerčně využitelná; tím se maximální kapacita sítě rozšíří na 2,4 Tbps. Nynější špičky celkového vytížení peeringovéhu uzlu NIX.CZ jsou přitom méně než 10 % této hodnoty.

Telekomunikační skupina Ha‑vel disponuje opticko‑bezdrátovou sítí na bázi Ethernet/flat IP. Má v ČR nataženo více než 1100 km optických vláken a poskytuje služby korporátním zákazníkům, státní správě a dalším telekomunikačním operátorům.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).