Hlavní navigace

Hackeři přerušují dodávky elektrické energie?

1. 2. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Jak vyřadit z provozu elektrárnu? V akčním filmu by na to stačilo trochu plastické trhaviny. Podle analytika CIA Toma Donahuea útok proti klíčovým součástem infrastruktury, jako je právě elektrorozvodná síť, může být veden přes počítače. Na bezpečnostní konferenci, kterou v New Orleansu pořádala společnost SANS Insitute, ve svém vystoupení uvedl, že CIA má důkazy o takových úspěšných útocích hackerů. Útoky byly prý často provedeny jako demonstrace síly, po které přišlo na řadu vydírání. …

Jak vyřadit z provozu elektrárnu? V akčním filmu by na to stačilo trochu plastické trhaviny. Podle analytika CIA Toma Donahuea útok proti klíčovým součástem infrastruktury, jako je právě elektrorozvodná síť, může být veden přes počítače. Na bezpečnostní konferenci, kterou v New Orleansu pořádala společnost SANS Insitute, ve svém vystoupení uvedl, že CIA má důkazy o takových úspěšných útocích hackerů. Útoky byly prý často provedeny jako demonstrace síly, po které přišlo na řadu vydírání. (Security World)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).