Hlavní navigace

Hacknout něčí účet na Gmailu? Tak to bude 130 dolarů

2. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: SecureWorks
Studie Underground Hacker Markets od Dell SecureWorks ukazuje, že hackeři vlastně nejsou až tak drazí.

Dostat se do účtu na Gmailu, Yahoo či Hotmailu vás bude stát 129 dolarů. Do firemního e-mailového účtu to ale bude za 500 dolarů. Ruské e-mailové účty získáte za 65 až 103 dolarů. Získat přístup na něčí Facebook či Twitter je také za 129 dolarů, ale pokud jde o účty na Vkontakte, tak cena stoupne a budete si muset připravit 194 dolarů, píše ve své studii bezpečnostní firma Dell SecureWorks. 

Za podobné ceny můžete mít falešný řidičák v USA, Velké Británii, Německu či Izraeli. Kompletní novou identitu si můžete pořídit za 90 dolarů a získáte fotokopii řidičáku, karty sociálního pojištění a faktury dokladující, že platíte za byt. Podstatně dražší je ale pas, ten z USA stojí mezi 3000 až 10 tisíci dolary.

Kreditní karty jsou oproti tomu levné, VISA či MasterCard pocházející z USA přijdou na sedm dolarů, Premium American Express či Premium Discovery na dolarů třicet.

UX DAy - tip 2

Velmi levné jsou i trojské koně pro vzdálený přístup (RAT), vyjdou na 5 až 10 dolarů, Angler Exploit Kit ale už 100 až 135 dolarů. Levný může být i DDoS, ceny začínají na pěti dolarech (za hodinu), ale mohou být i přes 500 dolarů. Na vyzkoušenou vám navíc nabídnou pět až deset minut zdarma.

Kompletní studii Underground Hacker Markets (PDF) si samozřejmě můžete prostudovat sami. Zjistíte tam navíc i to, že v řadě případů ceny poměrně ostře klesají. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).