Hlavní navigace

Pavel Hanuš ani Robert Kvapil nebudou kandidovat na ředitele ČT

26. 7. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
26. 7. 2011

Vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš (na snímku) ani obchodní ředitel ČT Robert Kvapil se nezúčastní výběrového řízení na nového generálního ředitele ČT. Na dotaz serveru DigiZone.cz to řekli oba manažeři veřejnoprávní televize. Skutečně nerad kličkuji a za těch sedm let vím o fungování ČT, její ekonomice a zájmech různých subjektů v okolí veřejné televize takřka všechno. Je mi jasné, že bez značné míry diplomacie a někdy až bolestných kompromisů se funkce generálního ředitele ČT dělat nedá, vysvětlil Hanuš.

K TÉMATU: Nového ředitele České televize chce Rada ČT zvolit nejpozději 21. září

Projektový manažer tohle dělat nemusí. Když si je jistý, že je něco špatně, může do toho šlápnout. Udělá rozruch, naštve fůru lidí. Někdy se tím něco vyřeší a věci se pohnou potřebným směrem. Tahle role mi sedí víc, než být diplomatický i v situaci, kdy se vám chce praštit do stolu a s někým na hodinu vyrazit dveře. Alespoň to tak teď cítím. Takže neuvažuji, odpověděl šéf digitalizace ČT na přímý dotaz v nedávném rozhovoru DigiZone.cz. Ne, určitě ne, reagoval i obchodní šéf ČT Robert Kvapil.

ROZHOVOR: Pavel Hanuš: ČT potřebuje nového ředitele co nejdříve. Jinak bude oslabena

BRAND24

Výběrové řízení na generálního ředitele veřejnoprávní televize vypsala Rada ČT přede dvěma týdny. Zájemci se mohou hlásit 22. srpna, 7. září pak radní vyberou pět finalistů a z nich 21. září zvolá nástupce Jiřího Janečka. Nynější šéf ČT hodlá odstoupit ze zdravotních důvodů k 31. srpnu. Po jeho odchodu ČT dočasně povede provozní ředitel Vladimír Karmazín, který už také prohlásil, že na funkci generálního ředitele ČT nebude kandidovat.

Kandidaturu na šéfa ČT naopak již ohlásili bývalý generální ředitel televize Nova Petr Dvořák, výkonný ředitel hudební televize Óčko Hynek Chudárek, mluvčí RWE Transgaz Martin Chalupský a ředitel zpravodajského serveru První zprávy Radomír Pekárek. O účasti v konkurzu uvažují i výkonný ředitel zpravodajské ČT 24 Roman Bradáč, výkonný ředitel divize Nová média ČT Milan Fridrich a šéfdramaturgyně vývoje programu ČT Alena Müllerová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).