Hlavní navigace

Hanuš: Autorská práva mohou zničit budoucí digitální projekty

12. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 5. 2009

Přesně v 11 hodin se ujal slova vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš. Ten zopakoval, že veřejnoprávní TV v současné době pokrývá digitálním signálem asi 60 % území. ČT podle něj nese v současné době na bedrech velkou část nákladů, které souvisejí s vypínáním. Řekl bych, že v roce 2009 vytvoříme hlavní podmínky pro splnění TPP, prohlásil.

Hanuš řekl, že rozhodně všechny problémy nejsou vyřešeny. Digitalizace nebyla nikdy řízena a iniciována vysílateli, upozornil Hanuš. Skutečným cílem je dividenda. Za prvé jde o nové kanály a za druhé o nové služby, dodal. Co bude poté, až financování digitalizace ze strany České televize skončí? I to je otázka, na kterou je podle vedoucí projektu digitalizace ČT zapotřebí najít odpověď. Digitalizace má bezpochyby řadu pozitiv, ale také negativ, upřesnil Hanuš.

BRAND24

Divák podle něj nepotřebuje obecné informace o digitalizaci, ale naopak vyžaduje garance stability postupu a jasnou strategii pro digitální mediální prostředí. Je zapotřebí říci, co bude den poté, řekl Pavel Hanuš. Podle něj by ČT měla ukazovat rozsah služeb, které je možné poskytnout. Otázka autorských práv může dle Hanuše zničit všechny projekty, o kterých se v současné době uvažuje. Myslel tím např. distribuci Novy prostřednictvím služby Viera Cast apod.

Nezapomeňte si přečíst také dnešní rozhovor s Pavlem Hanušem na DigiZone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).