Hlavní navigace

HBO GO mění design i aplikace pro televizory. Krátce jsme ho vyzkoušeli

2. 10. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
Minulý týden naběhl na náš redakční účet zatím jen v rámci webového prostředí. Aplikace pro mobil s Androidem je ještě v původní verzi, změna se očekává do konce roku.

V březnu 2017 nasadilo HBO nový přehrávač určený zpočátku pro Firefox 52.0 a odstranilo tak Silverlight. Jan Dobrovský z HBO nám k tomu tehdy řekl: Aktuální situace je taková, že Chrome a Firefox od verze 52 běží na přehrávači Castlab, tedy HTML5, ostatní prohlížeče vyžadují nadále Silverlight.

Nyní HBO mění prostředí celkově a dotkne se to nejen webu, ale i dalších platforem. Uvolněna už byla nová verze aplikace pro televizory s operačním systémem Samsung Tizen, v nejbližší době je na řadě LG WebOS a mj. také mobilní telefony a tablety s Androidem. Jak bylo minulý týden vidět v rámci Windows PC a aktuální verze Firefoxu, zavádí se jiné členění hlavních nabídek a například v přehledu u konkrétního seriálu už vidíte i stupeň přehrání jednotlivých dílů. Uvidíme ještě, jak to bude s převodem pořadů zaškrtnutých jako oblíbené, což dříve občas dělalo potíže. Jak nový design HBO GO vypadá, se můžete podívat v naší obsáhlé fotogalerii z Windows PC.

K TÉMATU: Objednání HBO GO je složitější, ale vše se rychle usazuje

HBO nasadila nový přehrávač pro Firefox 52.0

HBO napadeno, epizody některých seriálů na internetu volně

BRAND24

Novinkou je u webové aplikace také zobrazení stavu přehrávání jednotlivých seriálových dílů.
Autor: Bohumil Herwig

Novinkou je u webové aplikace také lepší zobrazení stavu přehrávání jednotlivých seriálových dílů.

A krátké zkušenosti? Nově můžete upravit velikost titulků, a to rovnou v části Nastavení. Nechybí ale ani výběr úvodního jazyka, a to jak pro audio, tak pro titulky. V této části ale ještě v neděli bez ohledu na úvodní nastavení nabíhala angličtina, titulky byly vypnuté. Tu a tam také u seriálu zazlobila nabídka automatického přehrávání dalšího dílu. HBO je ale v opravách rychlé, takže se jistě vše záhy usadí.

Co bylo naopak výborné, ba možná lepší než dříve, bylo navazování při přerušení přehrávání, a to i v rámci různých platforem – Windows PC / Firefox plus následný přechod na mobil s Androidem, a to bez předchozího odhlášení na PC. Při krátkém zkoušení také správně fungovalo přehrávání od dané pozice v okamžiku, kdy jsme počítač hibernovali, a rozdělaná data byla tudíž uložena na disk. Zdá se také, že je kladen vyšší důraz na použití Pause/Play prostřednictvím klávesy mezery tak, jak je to u videopřehrávačů na PC obvyklé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).