Hlavní navigace

HBO představilo svůj nejambicióznější projekt Hořící keř. Dalším televizím ho prodat nechce

18. 1. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE A PRESS KIT – Režisérka Agnieszka Holland na dnešní tiskovce nepřímo uvedla, že Hořící keř je exkluzivním projektem, který nechce pouštět dál

Podle jednatele HBO Europe Ondřeje Zacha je třídílný film Hořící keř nejambicióznějším projektem této společnosti, který byl kdy realizován. Uvedl to na dnešní tiskové konferenci při příležitosti představení tohoto třídílného filmu v pražském kině Lucerna. Režisérka Agnieszka Holland, která dostala projekt na starost, se prý snažila co nejvěrněji ztvárnit scénář Štěpán Hulíka. Jak už určitě naši čtenáři vědí, hlavní roli právničky v Hořícím keři ztvárnila Tatiana Pauhofová, která je i tváří kampaně, jež láká na tento očekávaný projekt.

K TÉMATU: HBO představilo drama Hořící keř o Janu Palachovi. Naváže na úspěch Terapie?

Projektu jsem se velmi bála, ale bylo to spíše proto, že šlo o důvěru, která mi byla daná. Bylo to nejen o důvěře ve mně. Doufám, že těm, kteří tyto události zažili, se budu moci podívat do očí, a že jsme to dobře zvládli, uvedla Pauhofová, která roli v Hořícím keři oznámila za zlomovou ve svém životě. Holland svými připomínkami do realizace filmu výrazně přispěla i tím, že případné detaily konzultovala se scénáristou Štěpánem Hulíkem. Hlavní investice byla HBO Europe a vznikl za podpory Ministerstva kultury České republiky.

NEPŘEHLÉDNĚTE: České HBO natočí třídílné drama o studentovi Janu Palachovi

Jednatel HBO Europe Ondřej Zach označil tento projekt za velmi atraktivní a zároveň velice aktuální. Proto se společnost rozhodla k jeho realizaci. Zach takto reagoval na otázku Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu, proč HBO tento projekt natočilo. Producent Tomáš Hrubý uvedl, že je dobře, že Česká televize se do tohoto projektu nepustila. Neuvedl však proč. Projekt bude podle Zacha určen pro obrazovky premiérového kanálu, nikoliv pro klasické stanice. Objevit by se mohl ale například na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: FOTOGALERIE: HBO dotočilo s řadou hvězd třídílné drama Hořící keř o Janu Palachovi

Režisérka Agniezska Holland ve vyjádření pro server DigiZone.cz uvedla, že by byla nerada, kdyby HBO bylo vnímáno jako dobročinná organizace. Proč si lidi koupí předplatné na HBO?, zeptala se Holland a konstatovala: Kupují si ho proto, jelikož kupují něco, co nikde jinde vidět nemohou. Kdyby si mohli počkat na Českou televizi, nemělo by to smysl. Můžete to vidět pouze tam. Kromě Karlových Varů by mohl být Hořící keř uveden i na dalších festivalech. Česká televize musí produkovat podle Holland kvalitnější tvorbu a nesmí produkovat odpad (režisérka použila expresivnější výrazn, pozn. red.) jako například Polská televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).