Hlavní navigace

HBO začne vysílat svůj dlouho očekávaný seriál o mafiánech

10. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
10. 1. 2011

Na obrazovku filmového kanálu HBO dnes přichází televizní premiéra dlouho očekávaného amerického seriálu Boardwalk Empire, který bude v České republice uváděn pod názvem Impérium: Mafie v Atlantic City. Na režisérskou židli si v případě prvního dílu nesedl nikdo menší než žijící hollywoodská legenda Martin Scorsese, který stojí například za snímky Taxikář, Barva peněz, Mafiáni, Casino, Gangy New Yorku nebo Skrytá identita.

KL24

K TÉMATU: HBO spustilo webový speciál seriálu Impérium: Mafie v Atlantic City

Na seriálu, který je zasazen do mafiánského prostředí 20. let 20. století, je zvláštní to, že je natáčen filmovým způsobem. Kromě Scorseseho za ním stojí také autor seriálu Rodina Sopránu Terence Winter. Celkem se na něm podílelo osm režiséru. HBO nabídne seriál v prime timu, tedy od 20 hodin. Otázkou je, jak se stanice vyrovnala s dabingem – zdali citlivé scény, kde padají ostrá slova, učesala, nebo budou mafiální mluvit tak jako v originálním znění, které kanál nabídne také ovšem v jiný den. Seriál se bude pochopitelně vysílat ve Full HD rozlišení a se zvukem Dolby Digital v anglické stopě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).