Hlavní navigace

HD kanály v pražském a plzeňském testu DVB-T2 vysílají pouze v pracovních hodinách

20. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zájemci o test DVB-T2 si mohou signál naladit po celých 24 hodin, ovšem programy v něm vysílají pouze v omezené době. Vyplynulo to z pozorování serveru DigiZone.cz.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) si prosadil podmínku, aby právě probíhající test DVB-T2, který je možné zachytit v Praze a Plzni, fungoval pouze ve vybranou část dne. Server DigiZone.cz to zjistil dlouhodobým pozorováním zkušebního vysílání, jež probíhá od úterý 17. července. Jednou z podmínek ČTÚ pro udělení oprávnění Českým Radiokomunikacím bylo, aby probíhalo pouze v pracovní době, a to je v tuto chvíli splněno. Doba testování se tak zúžila od přibližně osmé hodiny ranní do sedmnácti hodin.

BRAND24

K TÉMATU: ČTÚ: Test DVB-T2 povolíme pro dvě lokality a vysílat se bude jen v pracovní době

Šíření DVB-T2 signálu v omezené době ale neznamená, že by testovací multiplex byl ve zbývajícím čase vypnut. Signál je na 50. kanále po celých 24 hodin, stanice ČT 1 HD, ČT 4 HD, Prima HD a TV Barrandov HD ale vysílají pouze v uvedený čas a v době od přibližně 17 hodin do 8 hodin následujícího dne vidí diváci barevné pruhy (monoskop). Pátá pozice označená jako Test naopak obsahuje monoskop v době od 8 do 17 hodin, jinak se zde vysílá promo spot DVB-T2 ve špičkové kvalitě obrazu a zvuku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).