Hlavní navigace

Hodnota Facebooku je už větší než 80 miliard dolarů

8. 3. 2011
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Minulý týden jsme přinesli informaci o tom, že investiční společnost General Atlantic koupila 0,1 procenta akcií ve firmě provozující sociální síť Facebook za 65 milionů dolarů, čímž ocenila celou firmu na 65 miliard dolarů. Neuběhl ani týden a hodnota Facebooku se zvedla o dalších témeř 20 miliard dolarů na 82,5 miliard dolarů. Novináři tak dovozují z nedávného prodeje balíku 80 tisíc akcií Facebooku, které se v aukci na serveru SharesPost prodaly, kus za 33 dolarů. Facebook může přitom v…

Minulý týden jsme přinesli informaci o tom, že investiční společnost General Atlantic koupila 0,1 procenta akcií ve firmě provozující sociální síť Facebook za 65 milionů dolarů, čímž ocenila celou firmu na 65 miliard dolarů.

Neuběhl ani týden a hodnota Facebooku se zvedla o dalších témeř 20 miliard dolarů na 82,5 miliard dolarů. Novináři tak dovozují z nedávného prodeje balíku 80 tisíc akcií Facebooku, které se v aukci na serveru SharesPost prodaly, kus za 33 dolarů. Facebook může přitom v budoucnu prodat dalších 2,5 miliardy akcií.

Zdroj: All Facebook

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).