Hlavní navigace

Hovory z Lán se budou předtáčet. Nebude-li prezident Zeman souhlasit, úplně skončí

22. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Předtáčením pořadu se chce Český rozhlas vyhnout možnosti, že by Miloš Zeman v v Hovorech z Lán opět mluvil vulgárně, jako tomu bylo začátkem listopadu.

Prezident Miloš Zeman už s největší pravděpodobností nebude mít vlastní pořad na Českém rozhlase Radiožurnálu. Vyplývá to z rozhovoru s generálním ředitelem veřejnoprávního média Petera Duhana, jehož pasáž zveřejnil server Aktuálně.cz v rámci své videosekce DVTV a v plné podobě se zde objeví během dneška. Příští Hovory z Lán budou vysílány jako předtáčené. To je poslední rozhodnutí vedení Českého rozhlasu. S tímto rozhodnutím jsem seznámil pana prezidenta, které jsem mu zaslal v pátek. Neznám ještě jeho stanovisko, ale lze předpokládat, že s největší pravděpodobností na tuto možnost nepřistoupí, uvedl Duhan.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: Hovory z Lán budou pokračovat, Miloš Zeman už prý nebude mluvit vulgárně

Předtáčením pořadu se chce Český rozhlas vyhnout možnosti, že by Miloš Zeman v Hovorech z Lán opět mluvil vulgárně, jako tomu bylo začátkem listopadu. Tehdy použil několik expresivních výrazů, které do vysílání nepatří. Vedení veřejnoprávního média si za to od Rady ČRo odneslo ostrou kritiku s tím, že došlo jak k porušení jeho zákona, tak i Kodexu Českého rozhlasu. Instituce přitom ještě začátkem prosince na svém webu informovala, že Hovory z Lán se budou vysílat v nezměněné podobě i nadále. Duhan moderátorovi Martinu Veselovskému řekl, že pokud Zeman na nabídku nepřistoupí, pořad jako formát zanikne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).