Hlavní navigace

ICANN schválil plán na rozšíření počtu generických domén

20. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O tom, že by se mohl počet generických domén nejvyšší úrovně (gTLD) rozšířit ze stávajících dvaadvaceti o další, se nějakou dobu diskutuje. Dnes diskuse dostala finální posvěcení, když ICANN schválil plán, jak se bude postupovat.  Zájemci o novou generickou doménu si mohou od 12. ledna 2012 podat přihlášku, která obsahuje 360 stran a poplatek za ni je 185 000 dolarů. Perioda pro navrhování nových gTLD pak bude devadesát dní. Zdroj: ICANN.

O tom, že by se mohl počet generických domén nejvyšší úrovně (gTLD) rozšířit ze stávajících dvaadvaceti o další, se nějakou dobu diskutuje. Dnes diskuse dostala finální posvěcení, když ICANN schválil plán, jak se bude postupovat. 

Zájemci o novou generickou doménu si mohou od 12. ledna 2012 podat přihlášku, která obsahuje 360 stran a poplatek za ni je 185 000 dolarů. Perioda pro navrhování nových gTLD pak bude devadesát dní. Zdroj: ICANN.

Poslední velkou změnou v celosvětových doménách bylo představení .COM domény před 26 lety, takže možnost zaregistrovat si domény jako .SEX nebo .PRAGUE je další výraznou změnou, o jejímž dopadu se široce diskutuje, právě i na webu ICANN. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).