Hlavní navigace

iDNES.cz: České televizi hrozí v dalších letech omezení vlastní tvorby

16. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Financování České televize na základě současného modelu není v následujících letech udržitelné. Informuje o tom server iDNES.cz, který má k dispozici prozatím neveřejnou výroční zprávu média.

Veřejnoprávnímu médiu hrozí, že bude muset v dalších letech omezit výrobu vlastních pořadů. Informuje o tom server iDNES.cz, který má k dispozici prozatím poslanci neschválenou a tudíž neveřejnou výroční zprávu České televize za loňský rok. iDNES upozorňuje, že veřejnoprávní televize letos hospodaří s necelými sedmi miliardami korun, přičemž 5,75 miliard korun k ní doputuje díky koncesionářským poplatkům.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTE TAKÉ: Neplatiči loni dlužili České televizi za koncesionářské poplatky 316 milionů

Je zřejmé, že pokud se nezmění systém financování, v dlouhodobém horizontu nevyhnutelně nastane omezení původní tvorby, což bude mít zcela zásadní negativní dopad na celou oblast české audiovize, cituje zpravodajský server z výroční zprávy veřejnoprávní televize, která ale zároveň uvádí, že nepůjde o aktuální záležitost. Při zachování současných ekonomických podmínek by to mohlo být sedm až devět let, uvádí se také ve výroční zprávě České televize. Kvalitním program a finanční management sice může tuto situaci oddálit, ale nemůže ji zabránit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).