Hlavní navigace

iDoklad.cz zavedl import faktur, chce oslovit uživatele konkurence

4. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Fakturační služba iDoklad.cz zavádí import faktur z konkurenčních řešení. Novinkou je též funkce pro automatické vystavování a zasílání pravidelných faktur. Co přinesou nejbližší aktualizace?

Česká internetová služba iDoklad.cz, která slouží pro vystavování a evidenci faktur, se dočkala dvou zajímavých novinek. První z nich je automatické vystavování pravidelných faktur, které nyní iDoklad.cz po úvodním nakonfigurování může vystavovat a odesílat bez zásahu uživatele. Druhou významnější novinkou je podpora importu faktur z konkurenčních řešení.

Prozatím lze faktury importovat z ekonomického softwaru Pohoda nebo z internetové služby SuperFaktura.cz. V brzké době by mělo být možné přenést si dřívější faktury také z ekonomického systému Kros či služby Fakturoid.cz. Dále iDoklad.cz prý brzy nabídne import kontaktů z Gmailu a Outlooku do svého adresáře.

UX DAy - tip 2

V přípravě je i podpora více bankovních účtů, mezi nimiž při sestavování faktury půjde jednoduše přepínat, takže číslo jiného než výchozího účtu již nebude nutné zadávat ručně. Chystá se také vylepšení adresáře, aby uživatelé mohli jednodušeji odlišit své zákazníky například při fakturování fyzickým osobám se stejným nebo podobným jménem.

Službu iDoklad.cz je v provozu již od roku 2009. Aktuálně má přes 32 000 uživatel. Letos růst uživatelské základny akceleroval. Na konci června iDoklad.cz používalo přibližně 28 000 uživatelů. V polovině srpna služba oslavila pokoření hranice 30 000 uživatelů. Za nárůstem může být i opuštění technologie Silverlight a přerod v čistě webovou aplikaci na sklonku letošního jara.

Otázka pro živnostníky (OSVČ): jak vystavujete faktury?

  • S pomocí internetové služby.
    43 %
  • Díky specializovanému účetnímu softwaru.
    16 %
  • Díky komplexnějšímu ekonomickému softwaru.
    4 %
  • Používám Word, Excel či podobný program.
    29 %
  • Faktury vypisuji na stroji či ručně.
    1 %
  • Vystavování faktur nechávám na účetní(m).
    4 %
  • Jiným než uvedeným způsobem.
    6 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).