Hlavní navigace

Instagram maže fotky nahrané z aplikace pro Windows Phone

30. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Fotografie vložené na Instagram z neoficiální aplikace pro Windows Phone se sice nahrají, během pár sekund ale mizí.

Instagramu došla trpělivost s neoficiální aplikací pro Windows Phone. Fotky nahrané přes aplikaci Instance (původní název Itsdagram byl nucen autor změnit) se sice nahrají, ale bezprostředně poté zmizí.

Autor aplikace, Daniel Gary, to podle vyjádření pro The Verge chápe. Nahrávání fotek přes tuto aplikaci totiž využívá privátní API Instagramu, ke kterému se Gary dostal reverzním inženýrstvím. Není divu, že Instagram blokuje aplikaci, která se mu v podstatě nabourala do systému a při jejím použití samozřejmě dochází k porušování Pravidel užívání.

Instagram vlastní aplikaci pro Windows Phone 8 nemá a ani není známo, zdali (a hlavně kdy) ji plánuje. Připomeňme, že dlouhou dobu měl Instagram pouze klienta pro iPhone. Rozšíření na Android, tedy druhou platformu, doprovázely dokonce silné protesty původních uživatelů.

cif 24 - early cena - média

Zajímavé na celé situaci je samozřejmě i to, že Instance je placená aplikace (má ale i zdarma dostupnou verzi). Sám autor, Daniel Gary, se platícím uživatelům na Twitteru omlouvá a uvádí, že se snaží najít cestu, jak opět umožnit nahrávání fotografií. Píše také, že by byl rád, kdyby bylo možné se s Instagramem domluvit. Což ale asi není příliš pravděpodobné.

Zdroj: Instagram deleting and blocking photos uploaded from third-party Windows Phone app

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).