Hlavní navigace

Internetová emise na pražské burze

5. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jak uvádí iDnes i dnešní tištěná MF Dnes, společnost KIT Digital se chystá na úpis akcií na Burze cenných papírů v Praze. Společnost je již kótována na trhu NASDAQ a v poslední době přesunula mnohé své aktivity z Dubaje právě do Prahy. V Česku společnost KIT Digital v říjnu 2008 vstoupila do společnosti Visual Connection. Zabývá se digitalizací, zpracováním, distribuci a archivací audiovizuálních materiálů. Pokud se díváte např. na streamované přenosy Čeké televize, pak vězte, že za tímto…

Jak uvádí iDnes i dnešní tištěná MF Dnes, společnost KIT Digital se chystá na úpis akcií na Burze cenných papírů v Praze. Společnost je již kótována na trhu NASDAQ a v poslední době přesunula mnohé své aktivity z Dubaje právě do Prahy. V Česku společnost KIT Digital v říjnu 2008 vstoupila do společnosti Visual Connection. Zabývá se digitalizací, zpracováním, distribuci a archivací audiovizuálních materiálů. Pokud se díváte např. na streamované přenosy Čeké televize, pak vězte, že za tímto projektem, stejně jako za televizním online archivem, stojí Visual Connection, pohlcená právě společností KIT Digital.

Jako CEO společnosti KIT Digital působí Kaleil Isaza Tuzman, který je znám i českému publiku z dokumentárního snímku Startup.com. Tento ojedinělý film autenticky přibližuje hektické období „internetové horečky“ a raketového růstu i tvrdého pádu Tuzmanem spoluzaloženého startupu govWorks.com. Mnoha lidem z české internetové komunity je tento unikátní dokument znám z akcí českého First Tuesday, kde byl cca před sedmi lety několikrát promítán, včetně velké konference v zaplněné aule pražské VŠE. Kdo by si tehdy pomyslel, že jeden z mužů na plátně přivede akcie na Pražskou burzu? A jak se lze dočíst na Tuzmanově Twitteru, Česko si opravdu oblíbil.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).