Hlavní navigace

Internetové Rádio Kroměříž získalo dva roky po svém startu frekvenci na VKV

30. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stanice toho o sobě na jinak graficky povedeném webu příliš neříká. V době svého startu se charakterizovala, jak jinak, jako stanice zaměřená na Kroměřížsko s hudbou od let osmdesátých.

Doposud čistě internetová rozhlasová stanice Rádio Kroměříž, která odstartovala v prosinci 2012, může konečně zamířit na VKV, tedy FM pásmo. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním zasedání udělila jejímu provozovateli, společnosti Radio Kroměříž, terestrickou licenci na období osmi let. Ta se konkrétně týká VKV kmitočtu 103,3 MHz o výkonu 50 wattů. Nový vysílač by měl být podle webu Jihlavského DX klubu (JIDXC) umístěn v ulici Jožky Silného a antény budou mít vertikální polarizaci. Podle JIDXC koordinuje Kroměříž také nový vysílač ve Zlíně. Ten by měl fungovat na frekvenci 107 MHz.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Country Rádio vypne jeden ze svých VKV vysílačů

Stanice toho o sobě na jinak poměrně graficky povedeném webu příliš neříká. V době svého startu se charakterizovala jako stanice zaměřená na Kroměřížsko. Stále je tu mezera na trhu, kterou chceme vyplnit. Ať už běžnými informacemi z našeho regionu, tak kulturními a společenskými akcemi, na které zveme a které sami pořádáme. Rádio je hlavně o muzice a na Rádiu Kroměříž se najde každý posluchač, uvedl v prosinci 2012 Lukáš Veselý, producent stanice. Co se týká hudby, stanice hraje mainstream od 80. let po současnost, který je prý pečlivě vybírán podle profilu posluchače, jenž se může zapojit do vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).