Hlavní navigace

Zahraniční investor zaplatil za menšinový podíl v Ataxo téměř čtvrt miliardy

15. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Privátní investiční fond Garvest, mezi jehož vlastníky patří Arjan Bakker, tvůrce transakčního servisu Allegro.pl, vstoupil formou menšinového podílu za 220 milionů do společnosti Ataxo. Společnost Ataxo, jež se specializuje na marketing v internetových vyhledávačích, patří mezi nejvýznamnější české internetové marketingové agentury a ve svém oboru se ke špičce řadí také v Evropě. Jsme svým způsobem velmi hrdí na to, že Garvest oslovil právě nás, protože už prokázal, že má cit pro dobré…

Privátní investiční fond Garvest, mezi jehož vlastníky patří Arjan Bakker, tvůrce transakčního servisu Allegro.pl, vstoupil formou menšinového podílu za 220 milionů do společnosti Ataxo. Společnost Ataxo, jež se specializuje na marketing v internetových vyhledávačích, patří mezi nejvýznamnější české internetové marketingové agentury a ve svém oboru se ke špičce řadí také v Evropě. Jsme svým způsobem velmi hrdí na to, že Garvest oslovil právě nás, protože už prokázal, že má cit pro dobré internetové projekty. Vstup investora nebude mít pouze finanční přínos; to nejlepší z mezinárodních zkušeností obou společností pomůže Ataxu k významnému posílení pozice jedničky v regionu. Finanční injekce je určena pro marketing na stávajících trzích, zejména v Polsku, které je pro nás v tuto chvíli klíčovou zemí, a na rozvoj nových projektů, při kterých využijeme i kontakty a zkušenosti Garvestu, uvádí Pavel Doležal, ředitel společnosti. Arthur van Wijck Jurriaanse, generální ředitel Garvestu, komentuje vstup slovy: Rozhodli jsme se investovat do Ataxa, protože tato společnost předbíhá trh svými inovacemi a profesionalitou a povedlo se jí zopakovat úspěch svého obchodního modelu už ve třech zemích. To poskytuje velmi silnou základnu pro další růst. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).