Hlavní navigace

IPTV Českého Telecomu do 1000 Kč za měsíc

29. 6. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český Telecom (budoucí Telefónica O2) zatím ohledně ceny své IPTV, jejíž spuštění se nezadržitelně blíží, mlží. Produktový manažer IPTV Václav Hubička našemu sesterskému serveru DigiZone.cz řekl: Nechceme jít do války s kabelovými operátory, naše cena tedy nebude ani poloviční, ani třetinová. Zároveň ale chceme jít do oblastí, kde je kabelová TV dostupná, a tak cena IPTV od Českého Telecomu nebude ani dvojnásobná. Volně přeloženo: cena by se pravděpodobně neměla od nabídky kabelových operátorů…

Český Telecom (budoucí Telefónica O2) zatím ohledně ceny své IPTV, jejíž spuštění se nezadržitelně blíží, mlží. Produktový manažer IPTV Václav Hubička našemu sesterskému serveru DigiZone.cz řekl: Nechceme jít do války s kabelovými operátory, naše cena tedy nebude ani poloviční, ani třetinová. Zároveň ale chceme jít do oblastí, kde je kabelová TV dostupná, a tak cena IPTV od Českého Telecomu nebude ani dvojnásobná. Volně přeloženo: cena by se pravděpodobně neměla od nabídky kabelových operátorů neměla příliš lišit. Václav Hubička upřesnil, že cena měsíčního paušálu nepřesáhne 1000 Kč.

BRAND24

Ohledně pokrytí IPTV byl již Václav Hubička sdílnější. Uvedl, že službu začne Český Telecom nabízet ve větších městech, ale chce časem pokrýt i zapadlejší oblasti. Zároveň přislíbil dvojnásobnou rychlost rozšiřování než u ADSL. (DigiZone)

IPTV bude používat formát MPEG-4 s datovým tokem zhruba 3 Mb za sekundu pro každý program. Na duální vysílání si diváci mohou nechat zajít chuť. Český Telecom však chce k IPTV nabídnout i službu virtuální videopůjčovny. Vedle videopůjčovny bude v nabídce 30 televizních programů včetně HBO a Cinemaxu. (DigiZone)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).