Hlavní navigace

IPTV: SMART Comp. se připravuje na 3D televizi v HD

23. 7. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Společnost SMART Comp. nedávno ve své metropolitní triple-play optické sítí NETBOX zavedla internetové připojení se symetrickou rychlostí 100 Mbit/s. S výhledem na podzim zvažuje zavedení v současnosti testované rychlosti 1 Gbit/s a to na FTTH sítích. Díky ní by se otevřely dveře pro nové technologie. SMART Comp. například zmiňuje IPTV s podporou Ultra HD rozlišení 7680×4320 pixelů, která prý vyžaduje 300 Mbit/s. Dále je zmíněna třeba televize s 3D obrazem v HD kvalitě, kde je prý potřeba asi…

Společnost SMART Comp. nedávno ve své metropolitní triple-play optické sítí NETBOX zavedla internetové připojení se symetrickou rychlostí 100 Mbit/s. S výhledem na podzim zvažuje zavedení v současnosti testované rychlosti 1 Gbit/s a to na FTTH sítích. Díky ní by se otevřely dveře pro nové technologie. SMART Comp. například zmiňuje IPTV s podporou Ultra HD rozlišení 7680×4320 pixelů, která prý vyžaduje 300 Mbit/s. Dále je zmíněna třeba televize s 3D obrazem v HD kvalitě, kde je prý potřeba asi 250 Mbit/s na jeden kanál. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).