Hlavní navigace

Irsko si nastavilo pravidla pro DVB-T. Počítají i s MPEG-4

13. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 11. 2007

Komise pro regulaci komunikací (ComReg), která je irskou obdobou Českého telekomunikačního úřadu, vydala licenční rámec pro zemské digitální vysílání v zemi. ComReg zároveň určil, že jeden z multiplexů obsadí veřejnoprávní televize RTE, a vytvořil Irskou komisi pro vysílání (BCI).

Server DigiTAG.org informuje o tom, že irské multiplexy budou licencované na 12 let a držitel oprávnění za ně zaplatí pevnou, ale zatím blíže neurčenou částku. BCI dostala za úkol sestavit požadavky na pokrytí jednotlivých sítí.

Zemské digitální vysílání v Irsku bude moci probíhat ve standardech MPEG-2 i MPEG-4 AVC, počítá se také s podporou normy DVB-SSU pro dohrání nového softwaru do přijímačů DVB-T přímo z datového toku vybraného multiplexu.

BRAND24

ComReg navíc plánuje otevřít diskusi nad tématem podmínek pro start vysílání televize pro mobily (DVB-H), a to v první polovině roku 2008.

Analogová televize má v Irsku skončit „ne později než v roce 2012“, uvádí server DigiTAG.org s odkazem na web ComRegu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).