Hlavní navigace

IT profesionálové si nechrání data při jejich přenosu

22. 6. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle anonymního průzkumu konaného na mezinárodní konferenci Infosecurity Europe 2006 o bezpečnosti digitálních mobilních zařízení stoupá počet IT profesionálů, kteří si firemní data různého charakteru odnášejí z pracoviště na přenosných médiích. Problém je však v tom, že 66 procent z 248 účastníků průzkumu zanedbává bezpečnost takto uložených dat. Jen 21 procent si data uložená například na USB flash disku nebo jiném médiu při odnášení z pracoviště zajišťuje heslem a šifrováním. Při odcizení…

Podle anonymního průzkumu konaného na mezinárodní konferenci Infosecurity Europe 2006 o bezpečnosti digitálních mobilních zařízení stoupá počet IT profesionálů, kteří si firemní data různého charakteru odnášejí z pracoviště na přenosných médiích. Problém je však v tom, že 66 procent z 248 účastníků průzkumu zanedbává bezpečnost takto uložených dat. Jen 21 procent si data uložená například na USB flash disku nebo jiném médiu při odnášení z pracoviště zajišťuje heslem a šifrováním. Při odcizení či ztrátě média se tak mohou nechráněná data dostat k nepovolaným rukám. (Britské listy)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).