Hlavní navigace

iTelevize od Applu zřejmě nebude mít žádný televizní tuner, jen internet

28. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 12. 2011

Bez televizního tuneru, pouze s připojením na internet by měl být prototyp prvního televizoru od společnosti Apple, nazvaný iTV. Na trh se má tento přijímač dostat příští rok v září, informoval server DigiTimes, který se odvolává na zdroje od dodavatelských firem Applu. Čip pro nové televizory iTV vyrábí společnost Samsung, displeje pak firma Sharp. iTV bude zpočátku k dispozici ve dvou variantách úhlopříček: 32 a 37 palců (81 a 94 cm).

K TÉMATU: Apple vyvíjí prototyp vlastního televizoru, hotový má být prý za rok

BRAND24

DigiTimes uvedl, že Apple chce zahájit prodeje iTV ve druhém nebo třetím čtvrtletí 2012. Z dřívějších informací, které zveřejnila agentura Bloomberg letos v říjnu, pak vyplývá, že uživatelské rozhraní iTV má být velmi jednoduché a má umožnit propojení televizoru s iPody a internetovým obchodem s hudbou iTunes. Televizor by měl být ovladatelný i přes iPhone a bezdrátově synchronizovat se všemi výrobky od Applu, tedy i iPady.

Absenci televizního tuneru v iTV nahrává fakt, že ani v iPhonech a iPodech firma nenabízí rozhlasový tuner, takže na nich uživatelé nemohou naladit klasické rozhlasové vysílání. Apple tak chce donutit své zákazníky, aby co nejvíc využívali internet a služeb, které firma na této síti nabízí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).