Hlavní navigace

Ivan Langer: nechci informatiku zrušit, ale polidštit

31. 12. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 74287
Říká se o něm, že informatiku nemá rád. Že by ji nejraději roztrhal na co nejmenší kousky, a ty jak vyžvýkanou žvýkačku přilepil někam pod desku stolu úplně jiných resortů, kde už je nikdo nikdy nenajde. Ale pravý opak je pravdou.

Doktor medicíny a magistr obojího práva Ivan Langer počítače a informatiku přímo zbožňuje. A to již od dob svého mládí, kdy se jako začínající politický elév setkal s kouzelným monitorem.

Ivan Langer

Nebyl tehdy sám, koho tento monitor s nadpřirozenými schopnostmi okouzlil, očaroval a doslova katapultoval do nejvyšších sfér. A to k tomu tento kouzelný monitor nepotřeboval ani počítač, ba ani klávesnici, a dokonce ani napájecí kabel!

Dnes je tedy Ivan Langer ministrem přes všechny počítače a na svůj resort informatiky nedá dopustit. Proto mu opravdu, ale opravdu hodně vadí, když jeho informatika nastavuje veřejnosti nepříliš přívětivou tvář. Třeba jako na tomto obrázku.

Ivan Langer

A tak se Ivan Langer odhodlal k opravdu zásadnímu kroku. Rozhodl se, že informatiku polidští. Že jí dodá lidské rysy. Přívětivou tvář a skutečně lidské kontury. A aby to pochopil úplně každý, politik, občan i novinář, rozhodl se svou představu namalovat. Tak jak nejlépe umí.

Ivan Langer

Vzal si na to fix a flipchart a začal kreslit. Začal hlavou, a pak přidal i ruce a nohy.

Ivan Langer

Potom se trochu zasnil, ale hned zase pokračoval. Každý správný tvor potřebuje ještě i dlaně, prsty a chodidla. A v žilách mu musí kolovat ta správná životodárná míza. Chybět nesmějí ani žádné důležité vnitřní orgány.

Ivan Langer

Tak, a dílo je hotovo. Přesně takto bude vypadat polidštěná informatika v roce 2007.

BRAND24

Ivan Langer

S otevřenou náručí bude vítat každého. A všem bude předkládat spokojenou, šťastnou a přívětivou tvář. Asi takovouto.

Ivan Langer

Tak si také užijte hezkého Silvestra. A vše nejlepší do nového roku 2007!

Polidštil Ivan Langer informatiku?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).