Hlavní navigace

Izraelci spustí mezinárodní zpravodajský kanál v angličtině, bude i na Astře

19. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Písmeno „i“ v názvu stanice má symbolizovat například slova jako individuální, inovativní, interaktivní, ale také mezinárodní (international) a nezávislý (independent).

Na Blízkém východě, konkrétně v Izraeli, vzniká nový mezinárodní zpravodajský kanál i24news, který si klade nemalé ambice, jak je patrné z promo spotu, jež se objevil na satelitní pozici 19,2 stupně východně. Program bude dostupný v angličtině, francouzštině a také arabštině. Stanice chce být plnohodnotným konkurentem velkým zpravodajským stanicím, její sídlo bude v Jaffě, což je přístav nacházející se na samém okraji Středozemního moře. Zajímavostí je, že v angličtině, francouzštině a arabštině už vysílá také zpravodajský kanál France 24. I on tedy bude jedním z jeho konkurentů.

Z ARCHIVU: Sledujte na satelitu zadarmo americké filmy a seriály v originále: od Arabů

BRAND24

Jak upozorňuje server Eretz.cz, který se věnuje právě zpravodajství z Izraele a Blízkého východu, písmeno „i“ symbolizuje hodnoty, na nichž chce nová stanice stavět, mimo jiné individuální, inovativní, interaktivní, ale například i mezinárodní (international) nebo nezávislý (independent). Na webových stránkách televize, které jsou dostupné prostřednictvím adresy http://www.i24news.tv/, je patrné, že program chce být dostupný také prostřednictvím moderních technologií, jako jsou například mobilní telefony a tablety. Stanice má odstartovat během léta.

Parametry příjmu: Astra 19,2 stupně východně, 11068/V, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).