Hlavní navigace

Jak bude vypadat nový web ČT24? Televize ukázala první screenshoty

7. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČT24
Nový web bude responzivní a má více odkazovat na vysílané pořady. Na startu poběží zároveň se současnou podobou stránek.

Po statických boxech plně responzivní stránky, které se přizpůsobí velikosti displeje a použitému zařízení. Nový web, který ČT24 právě testuje, má uživatelům zjednodušit život.

Vychází ze současné módy vzdušného designu s výraznými titulky a spoustou volného místa. A těží z toho, že na rozdíl od komerční konkurence na něm nejsou velkoformátové bannery. 

Zjednodušením prošlo i menu, které je nově v jednom řádku a místo v něm mají i dříve utopené rubriky jako jsou třeba Blogy (u těch zatím chybí medailonky autorů, ale to se dá zřejmě připsat na vrub testovací verze, kterou ČT novinářům ukázalo).

Obsahové novinky jsou v podstatě tři: rubrika Hlavní zprávy za 24 hodin, která na jednom místě shromažďuje dění z daného dne, možnost sledovat konkrétní téma (web pak bude nabízet přednostně všechny zprávy, které se jej týkají) a funkce Přečíst později – malá ikona u každého článku, která jej odloží na speciální stránku k pozdějšímu přečtení.

„Zásadní je také propojení s televizním vysíláním. U jednotlivých článků je například vidět, co k tématu chystá televizní vysílání, které si pak mohou návštěvníci webu ihned spustit v záhlaví stránky. Aplikace zároveň čtenáře automaticky upozorňuje na všechny relevantní zprávy, jež se k tématu vážou,“ popisuje v tiskové zprávě výkonný ředitel Nových médií ČT Pavel Kohout.

BRAND24

Televize slibuje také „užší propojení s prací televizních redaktorů v terénu“, díky kterému se mají na webu objevit i „speciální rozhovory a analýzy zahraničních zpravodajů.“ Co si pod tím představit, zatím není jasné. K novému designu ČT24 spustila i speciální vysvětlující stránky.

Jak bude nový web vypadat:


Autor: ČT24

Autor: ČT24

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).