Hlavní navigace

Jak chtějí politici ovlivnit český Internet a IT? Vyberte s námi správné otázky

6. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Lupa.cz a sdružení Kohovolit.eu se chystají oslovit kandidáty do předčasných voleb s otázkami, které se budou týkat Internetu, telekomunikací či regulací. Pomůžete nám?

Předčasné volby do Poslanecké sněmovny proběhnou 25. a 26. října. Vzejde z nich Poslanecká sněmovna, která bude v následujících letech ovlivňovat mimo jiné také cestu, kterou se vydá český Internet, telekomunikace či online podnikání.

Ve spolupráci se sdružením Kohovolit.eu chystáme sadu otázek, které chceme jednotlivým kandidujícím subjektům položit. Měly by se týkat nejdůležitějších IT a internetových témat, o kterých budou politici v blízké budoucnosti rozhodovat. 

Výsledkem budou nejen texty, ve kterých vám nabídneme přehled jejich názorů, ale i názorná volební kalkulačka, v níž si své vlastní názory budete moct porovnat se stanovisky a sliby stran. Půjde o obdobnou aplikaci, jakou Kohovolit.eu připravuje před každými volbami, jen se bude zabývat vybraným okruhem témat.

Řadu dotazů už máme připravených, ale víc hlav víc ví: pokud vás napadá otázka, kterou by politici měli rozhodně dostat, budeme rádi, když se o něj s námi podělíte. Připomínám, že by se měla týkat témat, o kterých Lupa.cz píše: IT, telekomunikací, Internetu či online podnikání.

MMF24

Otázky by se měly týkat věcí, které politici mohou ovlivnit, a mělo by na ně jít odpovědět ano či ne.

Své návrhy nám pište do pondělí 9. září do 12:00 na adresu david.slizek@lupa.cz, do diskuse k tomuto článku, nebo na sociální sítě (Facebook, Twitter, Google+). Nejlepší dotazy zařadíme do dotazníku a odešleme je kandidujícím stranám. Předem děkujeme!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).