Hlavní navigace

Jak je to se scvrkáváním

5. 1. 2002
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle Netcraft Survey v prosinci více website zaniklo nežli vzniklo. Mnozí komentátoři tento stav začali označovat za „scvrkávání Internetu“. Podle magazínu EuroPe’s je ovšem scrvkávání jen iluzorní. Ve skutečnosti byly pod zaniklými doménami neplnohodnotné weby, které vznikly při vlně spekulativního obsazování prostoru pod generickými doménami v době před dvěma lety (předplatné je dvouleté), a tyto domény jsou nyní uvolňovány, protože o ně nikdo nejeví zájem a spekulantům se je nevyplácí držet…

Podle Netcraft Survey v prosinci více website zaniklo nežli vzniklo. Mnozí komentátoři tento stav začali označovat za „scvrkávání Internetu“. Podle magazínu EuroPe’s je ovšem scrvkávání jen iluzorní. Ve skutečnosti byly pod zaniklými doménami neplnohodnotné weby, které vznikly při vlně spekulativního obsazování prostoru pod generickými doménami v době před dvěma lety (předplatné je dvouleté), a tyto domény jsou nyní uvolňovány, protože o ně nikdo nejeví zájem a spekulantům se je nevyplácí držet. Česká republika se na podobný vývoj teprve těší. (EuroPe’s)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).