Hlavní navigace

Jak jsou na tom čeští zaměstnanci s počítačovou gramotností?

30. 1. 2007
Doba čtení: do minuty

Sdílet

V pondělí byly zveřejněny výsledky průzkumu o schopnostech evropských zaměstnanců pracovat s počítačem. Průzkum pro Microsoft zpracovávala britská společnost IDC, která oslovila ředitele a personální manažery z šesti stovek firem. Čeští ředitelé a manažeři prý nehodnotí schopnosti svých podřízených zrovna kladně. Základní činnost s počítačem (např. práci s textovým editorem) podle průzkumu zvládá 85 procent českých zaměstnanců, ale evropský průměr je o dvě procenta vyšší. Se specializovaným…

V pondělí byly zveřejněny výsledky průzkumu o schopnostech evropských zaměstnanců pracovat s počítačem. Průzkum pro Microsoft zpracovávala britská společnost IDC, která oslovila ředitele a personální manažery z šesti stovek firem. Čeští ředitelé a manažeři prý nehodnotí schopnosti svých podřízených zrovna kladně. Základní činnost s počítačem (např. práci s textovým editorem) podle průzkumu zvládá 85 procent českých zaměstnanců, ale evropský průměr je o dvě procenta vyšší. Se specializovaným softwarem si pak poradí podle mínění českých manažerů 54 procent zaměstnanců. Evropský průměr je 61 procent. (Root.cz)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).