Hlavní navigace

Jak mění Clubhouse či Twitter Spaces konzumaci obsahu? Jedno z témat konference Mobile Internet Forum 2021

10. 6. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info
Jaké jsou novinky a trendy v oblasti mobilního internetu a mobilních aplikací, na to odpoví řečníci 14. ročníku konference.

Konference Mobile Internet Forum proběhne 23. září v prostorech Jalta Boutique Hotel v Praze a program bude opravdu nabitý. Do 30. června můžete navíc využít zvýhodněnou cenu.

Představíme mobilní aplikace, které vynikají svým přínosem pro uživatele, mají velký vliv na byznys či výrazně urychlují komunikaci nebo veřejné služby. Dále se zaměříme na tato témata:

  • Aktuální data o mobilní návštěvnosti a objemu mobilní inzerce pohledem NetMonitoru
  • Praktické tipy a návody jak zadávat a následně vyvíjet mobilní aplikace
  • Mobilní datová analytika aneb Vizualizace a reporting marketingových dat
  • Data a právní změny v roce 2021 – změna praxe ohledně používání cookies, ePrivacy, úprava telemarketingu aj.
  • Budování chytrých měst na základě dat z mobilních aplikací
  • Boom podcastů a audiomobilních aplikací a jejich vliv na konzumaci obsahu
  • Know-how inovativních mobilních aplikací, které vás mohou inspirovat ve vaší práci: Digital Green Passport, Mobilní rozhlas, Záchranka a další

S kým se na akci určitě potkáte?

Zadávání a následný vývoj mobilních aplikací je komplexní problematika a vyžaduje zkušenosti a znalosti, které mnohdy zadavatel nemá. Dominik Veselý z Ackee na příkladech z praxe vysvětlí, jak zadávat mobilní aplikace ať už interně, nebo externě a představí aktuální trendy v jejich vývoji, třeba kdy vyvíjet nativně nebo jaké nástroje používat.

Jak to vypadá s novou evropskou úpravou digitálních dat (ePrivacy)? Zaznamenali jste, že se změnila praxe ohledně cookies a že se letos Úřad zaměřil na obchodní sdělení, posílané prostřednictvím operátorů? Ať už sami patříte mezi hříšníky, kteří tak trochu vstupují za hranice zákona, nebo jste čistí jako lilie, přednáška advokátky Petry Dolejšové se vám bude určitě hodit. Ukáže právní změny pro rok 2021.

Projektový manažer NAKITu Jan Jiroušek se s vámi podělí o zkušenosti vývoje mobilní aplikace Digital Green Passport ve státním sektoru, na jejímž úspěchu záleží, zda budeme moci hladce cestovat Evropou. Náročnost projektu spočívá v nutnosti jeho rychlé realizace i ve vazbách na další infrastrukturu státní správy, jako jsou ÚZIS, Chytrá karanténa či eGovernment.

Rok 2020 zaznamenal podcastový boom a o slovo se přihlásila celá řada aplikací postavených na živém přenosu hlasu. Letos vzbudil pozornost Clubhouse, objevil se Twitter Spaces aj. Stávají se tyto moderní digitální platformy s audiem na vyžádání konkurencí pro lineární radiové vysílání? A jak důležitá je zvuková stopa pro konzumaci obsahu? To bude tématem Václava Blahouta, zkušeného marketingového konzultanta, který stojí za úspěšnými digitálními strategiemi Českého olympijského týmu či Coca-Coly.

Vize města budoucnosti staví na datech z mobilních aplikací, která mohou pomáhat vylepšovat a rozšiřovat infrastrukturu. Je totiž důležité vědět, jak se lidé městem pohybují a jaké služby využívají. Platforma Bolt disponuje cennými daty, která sdílí se samosprávami měst. Jak data z mobilních aplikací mohou měnit podobu měst, prozradí ve své přednášce Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední Evropu.

Program a ostatní řečníky Mobile Internet Forum naleznete na stránkách TUESDAY.cz, kde se můžete pohodlně zaregistrovat i mobilem, do 30. června ještě výhodněji, a pak za námi zavítat 23. září do Jalta Boutique Hotelu v Praze.

Podívejte se na sestřih z loňské konference:

KL24

Partnerem konference je společnost eMan, mediálními partnery akce jsou Cnews.czTyinternety­.czSMARTmania.czMobile­net.czDotekomanie.czJa­blíčkář.cz a Letem světem Applem. Organizátorem jsou server Lupa.cz a TUESDAY Business Network, produkci zajišťuje Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).