Hlavní navigace

Jak na to: Mozilla Thunderbird, GnuPG a Enigmail

11. 12. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dnešní článek GnuPG: bezpečně s klientem Thunderbird na našem sesterském serveru Root.cz popisuje možnosti šifrování e-mailů přes GnuPG ve známém poštovním programu Mozilla Thunderbird za pomoci rozšíření Enigmail. Článek vychází v rámci seriálu GnuPG: komunikace po internetu bezpečně. Vývojáři Enigmail přinesli do Thunderbirdu prvotřídní podporu OpenPGP. Díky expertnímu a základnímu režimu si na své přijdou běžní i pokročilí uživatelé a dělá to s Enigmail flexibilní nástroj. Instalaci v Linuxu…

Dnešní článek GnuPG: bezpečně s klientem Thunderbird na našem sesterském serveru Root.cz popisuje možnosti šifrování e-mailů přes GnuPG ve známém poštovním programu Mozilla Thunderbird za pomoci rozšíření Enigmail. Článek vychází v rámci seriálu GnuPG: komunikace po internetu bezpečně.

Vývojáři Enigmail přinesli do Thunderbirdu prvotřídní podporu OpenPGP. Díky expertnímu a základnímu režimu si na své přijdou běžní i pokročilí uživatelé a dělá to s Enigmail flexibilní nástroj. Instalaci v Linuxu zvládne každý a je to tedy vhodné řešení pro každého píše v článku Adam Štrauch. Enigmail ale mohou používat i uživatelé Windows.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).