Hlavní navigace

Jak šetřit oči nejen při práci na počítači

22. 4. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Článek Musí koukání na televizi bolet? z našeho nedávno spuštěného sesterského serveru Vitalia.cz se sice primárně věnuje únavě očí při sledování televize, ale dotýká se také únavy očí z práce na počítači. Dozvíte se v něm, proč vás vlastně oči bolí, jestli si skutečně dlouhodobým vysedáváním u počítače můžete poškodit zrak a jaká cvičení provádět, aby si oči odpočinuly. Dozvíte se také, v jaké vzdálenosti sedět od moderních televizorů a jestli je vhodné při sledování televize nebo práci na…

Článek Musí koukání na televizi bolet? z našeho nedávno spuštěného sesterského serveru Vitalia.cz se sice primárně věnuje únavě očí při sledování televize, ale dotýká se také únavy očí z práce na počítači. Dozvíte se v něm, proč vás vlastně oči bolí, jestli si skutečně dlouhodobým vysedáváním u počítače můžete poškodit zrak a jaká cvičení provádět, aby si oči odpočinuly. Dozvíte se také, v jaké vzdálenosti sedět od moderních televizorů a jestli je vhodné při sledování televize nebo práci na počítači mít rozsvíceno nebo zhasnuto.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).