Hlavní navigace

Jako první kandidát na ředitele ČT vystoupila Jana Bobošíková

15. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
15. 7. 2009

Na Kavčích horách dnes v poledne začala volba generálního ředitele České televize. Jako první zde vystoupila bývalá europoslankyně Jana Bobošíková, která si přeje, aby se ČT proměnila v kvalitní instituci, která bude plnit veřejnou službu. Politický nátlak se podle ní podepisuje na kvalitě médií. Bobošíková konstatovala, že je na Radě ČT, aby veřejnoprávní médium proměnila z vyprahlé pouště na oázu.

Televize by měla podle ní, a má na to, být pilířem prestiže České republiky. Bobošíková pak také nesouhlasí s tím, aby byla zachována v jakékoliv podobě reklama na obrazovce České televize. Médium by se podle ní mělo také více otevřít externím tvůrcům. Bývalá europoslankyně by se také ráda inspirovala v zahraničí, a to tím, že by chtěla poskytnout nemoderovaný prostor politickým stranám. Pokud by byla zvolena ředitelkou ČT, je prý okamžitě ochotná složit svou politickou funkci.

KL24

Pokud bude, podle mého názoru, ČT finacována ze státního rozpočtu, tak je nebezpečí závislosti na státu mnohem menší než v případě koncesionářských poplatků, uvedla také Bobošíková. Co se týká názoru na sport na obrazovkách České televize, nechce prý, aby zmizel, ale nemyslí si, že by se ČT měla např. ucházet o přenos z Formule 1. Ráda by také vybudovala kontaktní pořad s divákem, který by však nebyl tzv. one woman show.

ČTĚTE TAKÉ: Jana Bobošíková: Dopis stovky umělců proti volbě ředitele ČT je pro mě déjà vu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).