Hlavní navigace

Názor k článku Jakub Rož: ŠkolníSešit.cz míří s investorem v zádech do světa od medved-009 - které zapisuje jeden (mírně šikanovaný) student, zatímco ostatní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 7. 2011 21:29

    medved-009 (neregistrovaný)

    které zapisuje jeden (mírně šikanovaný) student, zatímco ostatní při hodinách chrápou, něčím se baví nebo tam vůbec nejsou, hned by bylo jasněji. Hlavně v tom, proč to v původní verzi nemá žádné sofistikovanější funkce pro skutečně kvalitní poznámky. O ty totiž původně vůbec nešlo.
    V civilizované cizině to bude mít pramalou naději na uplatnění. Učí se tam hodně jinak (lépe), než na našich středních školách, kde pořád ještě převládá systém výklad učitele - poznámky - reprodukce zkoušeným před tabulí. A většina studentů tam maká ve vlastním zájmu každý sám za sebe.
    Navíc v těchto zemích středoškoláci mají k dispozici učebnice (v Evropě ve většině případů dokonce za státní peníze), zatímco u nás stát učebnice na středních školách nefinancuje zhruba od r. 1994 vůbec a protože ne každý student střední školy má na to, aby si je koupil, resp. ne každému na ně rodiče dají peníze, tak učitelé (v podstatě ze sociálních ohledů) převážně učí výše uvedeným systémem (zapisování, resp. opisování přednášek) bez učebnic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).